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授業科目の概要

科目名称 Entrepreneurship Bootcamp 
科目ナンバリング・コード KED-ASD2245E 
担当教員

金子 晃介

更新日付 2022/11/22 11:08
授業科目区分 高年次基幹教育科目 
学部カテゴリ 基幹教育科目 
使用言語 英語(E) 
対象学部等  
対象学年  
必修選択  
単位数
開講年度 2022 
開講学期 通年集中 
曜日時限 通年集中 その他 その他
教室  
開講地区 伊都地区



授業科目の目的・目標・履修条件について

授業科目の目的(日本語)
授業科目の目的(英語)
This course is for entrepreneurship education with real field work, going to Boston and pitch your business plan to investors of USA. This course is organized by Kyushu University and Babson College (USA), which is the most popular university for entrepreneurship education.

In early stage of this course (July), we make an idea and prototyping for business in Japan. In middle stage of this course (September), we learn knowledge for business plan from educators and students at Babson College and improve the business plan made in the early stage. In the late stage of this course, we go to Boston and have discussions with some local persons of Boston, and lastly, we pitch the business plan to some investors at CIC (Cambridge Innovation Center) at Boston. 
キーワード
Entrepreneurship, Startup, Business 
履修条件
Over 2nd-year bachelor students including master or doctor course students can join this course. There is no limitation about faculty or graduate school. 
学位プログラムの学修目標 授業科目の到達目標(評価の観点)
1KED-GES20:A-1. (主体的な学び)深い専門的知識と豊かな教養を背景とし、自ら問題を見出し、創造的・批判的に吟味・検討することができる。
1KED-GES20:A-2. (協働)多様な知の交流を行い、他者と協働し問題解決にあたることができる。 
 
   

※学修目標と授業科目の結びつきの強さ

カリキュラム・マップ 1KED-GES20総合科目学修目標の対応表
ルーブリック

授業科目の実施方法について

授業の方法
講義
実習
教授・学習法
一方向性の知識伝達型の教授・学習法
調査学習(フィールドワーク等)
グループ・ディスカッション
グループワーク・ペアワーク
プレゼンテーション
遠隔授業
対面授業の形で実施する
遠隔授業の形で実施する
Moodleコース情報
使用する教材
スライド資料
教材の配布方法
Moodle/Book Q
テキスト
授業計画 授業計画は予定であり、学びの進捗に合わせて変更することがあります。
1単位あたりの学修時間(45時間)の内訳(目安)
(講義・演習の場合)授業内学修15時間、事前・事後学修30時間
(実験、実習および実技の場合)授業内学修30~45時間、事前・事後学修0~15時間
授業のテーマ 授業の内容(90分授業=2時間) 事前/事後学修の内容
1 Day 1
(Jul. 5, 18:00 - 20:00) 
Guidance  none 
2 Day 2
(Jul. 9, 10:00 - 17:00) 
Lecture of entrepreneurship  report 
3 Day 3
(Jul. 10, 10:00 - 17:00) 
Lecture of entrepreneurship  report 
4 Day 4
(Jul. 23, 10:00 - 17:00) 
Ideation  report 
5 Day 5
(Jul. 24, 10:00 - 17:00) 
Prototyping  report 
6 Day 6
(Aug. 27, 9:00 - 12:00) 
Opportunity evaluation and feasibility assessment  report 
7 Day 7
(Sep. 3, 9:00 - 12:00) 
Creating a stronger value proposition  report 
8 Day 9
(Sep. 10, 9:00 - 12:00) 
Feedback session by Babson faculty members  report 
9 Day 10
(Sep. 17, 9:00 - 12:00) 
Art of pitching and concluding remarks  report 
10 Day 11
(Sep. 24, 9:00 - 10:30) 
Boston ecosystem  report 
11 Day 12
(Oct. 1, 9:00 - 10:30) 
Meeting Babson students  report 
12 Short-term abroad program (Feb. 24 - Mar. 3)  Go to Boston
Lecture, Discussion, Pitch 
report 
備考
The schedule might be changed by global situation like Covid-19 or something. 

授業科目の成績評価の方法について

レポート
Report 
発表
Presentation 

授業科目に関する学習相談について

担当教員による学習相談
15:00 -18:00 on Friday at BasE, 2F at Center 6. 
合理的配慮について
障害(難病・慢性疾患含む)があり、通常の方法による授業を受けることが困難な場合には、教育目的の本質的な変更など過重な負担を伴わない限り、合理的配慮を受けることができます。合理的配慮とは、教授・学習法の変更、成績評価の方法の変更、授業情報の保障(資料の字幕化、個別の資料配布、録音・撮影の許可)、受講環境の調整などを指します。実際の方法については担当教員と建設的対話を行った上で決定されます。
<相談窓口> キャンパスライフ・健康支援センター インクルージョン支援推進室(伊都地区センター1号館1階)
(電話:092-802-5859 E-mail:inclusion@chc.kyushu-u.ac.jp)
修学上の合理的配慮の流れに関する部局HP https://www.artsci.kyushu-u.ac.jp/campus_life/support.html 


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